浙江绍兴一中2016-2017学年高二期中考试英语试卷(解析版)

时间:2018-03-20 17:53:08 来源:文都中小学 阅读:(

分享到:
摘要:文都中小学小编给大家整理了相关英语试题,就浙江绍兴一中2016-2017学年高二期中考试英语试题给大家整理了一下,英语对于大家来说是非常重要的,所以同学们要好好学习,不要让英语偏科。大家可以认真看下,总结期中考试试题的解题思路。争取做到更好!

  文都中小学小编给大家整理了相关英语试题,就浙江绍兴一中2016-2017学年高二期中考试英语试题给大家整理了一下,英语对于大家来说是非常重要的,所以同学们要好好学习,不要让英语偏科。大家可以认真看下,总结期中考试试题的解题思路。争取做到更好!

  一、阅读理解

  1、阅读理解

  According to body language expert Robert Phipps, the way people sleep at night actually determines a lot about the type of personality they have. Phipps has identified four sleeping positions that affect personality.

  Phipps found that worriers, those who stress the most, tend to sleep in the fetal (胎儿的) position. He found that this is the most common bedtime position, with nearly 58 percent of people sleeping on their side with knees up and head down. The more we curl up (蜷曲), the more comfort we are seeking, according to Phipps.

  The second most common position is the log. Sleeping with a straight body, with arms at each side, as if they are standing guard at Buckingham Palace, indicates stubbornness, and these people (the 28 percent who sleep this way) often wake up stiffer than when they went to sleep.

  “The longer you sleep like this, the more rigid your thinking is and you can become inflexible, which means you make things harder for yourself,” according to Phipps.

  Yearner (向往) sleepers are next on the list. About 25 percent of people sleep in this style—on their side with arms stretched out in front, looking as if they are either chasing a dream or perhaps being chased themselves. Yearners are typically their own worst critics, always expecting the best results, explained Phipps. These people often wake up refreshed and eager to face the challenges of the day ahead.

  Perhaps the most peculiar (奇怪的) of sleep styles is the freefaller position. This sleep style makes up 17 percent of the population. They sleep face down with arms stretched out. These people, according to Phipps, feel like they have little control over their life. Not only is this the strangest of sleep styles, but also the least comfortable, and people may wake up feeling tired and have no energy.

  Inconclusion, Phipps has only one more thing to add: “A good night's sleep set you up for the following day and our sleeping positions can determine how we feel when we wake.”

  根据短文内容,选择最佳答案,并将选定答案的字母标号填在题前括号内。

  (1)Which sleeping position indicates that the sleeper tends to seek perfection?

  A、The fetal position.

  B、The log position.

  C、The yearner position.

  D、The freefaller position.

  (2)Which of the following can be the best title of the passage?

  A、A good night's sleep sets you up for the following day

  B、Your personality depends a lot on how you sleep at night

  C、How you sleep at night affects what you do the next day

  D、Which sleeping position helps you sleep comfortably

  2、阅读理解

  Our room was on the second floor but you could still hear the roar of the ocean and see the stars at night. I used to take long walks along the water. The food in town was wonderful and the people were very friendly. The area was very quiet and peaceful, and fairly deserted.

  The last evening of our vacation, however, we all heard strange footsteps following closely behind us as we were walking up to our room in the holiday centre. We turned around and noticed a fairly young man moving very rapidly across the beach and getting closer to us. He was tall and wore a baseball cap. We couldn't see his face and he was approaching us very rapidly. The man's actions made my dad very nervous. Dad warned us that we'd better try to make it to our hotel room as quickly as possible. I didn't like my dad's voice; I could hear fear in it. It was late and we were all alone. We didn't have any cell phones on us. I never saw Dad as worried as he was then and I knew that something was terribly wrong. The sense of fear started to overwhelm Mom and me. We had had such a good time in town. Now, the night was rapidly turning into a dangerous situation.

  We could hear the man's footsteps getting closer. Dad's face was almost pale. The so-called intruder (侵入者) had moved nearer and nearer when all of a sudden, the nearby vending (自动贩卖) machine started going crazy and spitting out cans of soda! The noise actually scared the intruder and he ran out of sight. My parents were shaking, but we all turned around to see who had put money into the vending machine downstairs, and actually saved us, but no one was around at all. Not a soul.

  It's one vacation I will never forget.

  根据短文内容,选择最佳答案,并将选定答案的字母标号填在题前括号内。

  (1)Where did the author spend her vacation?

  A、Near a lake.

  B、At the seaside.

  C、In a village.

  D、In a mountain.

  (2)What does the underlined word “overwhelm” in Paragraph 2 mean?

  A、move.

  B、impress.

  C、control.

  D、excite.

  (3)What helped them get out of the trouble?

  A、Their quick action.

  B、Other people's kind help.

  C、The young man's warning.

  D、The noise from the vending machine.

  3、阅读理解

  Science has a lot of uses. It can reveal (揭示) laws of nature, cure diseases, make bombs, and help bridges to stand up. Indeed science is so good at what it does that there's always a temptation (诱惑) to drag it into problems where it may not be helpful. David Brooks, author of The Social Animal, The Hidden Sources of Love, Character, and Achievement, appears to be the latest in a long line of writers who have failed to resist the temptation.

  Brooks gained fame for several books. His latest book The Social Animal, however, is more ambitious and serious than his earlier books. It is an attempt to deal with a set of weighty topics. The book focuses on big questions: What has science revealed about human nature? What are the sources of character? And why are some people happy and successful while others aren't?

  To answer these questions, Brooks surveys a wide range of subjects. Because of this, you might expect the book to cover a variety of facts. But Brooks has structured his book in an unusual, and perhaps unfortunate way. Instead of introducing scientific theories, he tells a story, within which he tries to make his points, perhaps in order to keep the reader's attention. So as Harold and Erica, the hero and heroine in his story, live through childhood, we hear about the science of child development and as they begin to date we hear about the theory of sexual attraction. Brooks carries this through to the death of one of his characters.

  On the whole, Brooks's story is acceptable if uninspired. As one would expect, his writing is mostly clear and, to be fair, some chapters stand out above the rest. I enjoyed, for instance, the chapter in which Harold discovers how to think on his own. While Harold and Erica are certainly not strong characters, the more serious problems with The Social Animal lie elsewhere. These problems partly involve Brooks's attempt to translate his tale into science.

  根据短文内容,选择最佳答案,并将选定答案的字母标号填在题前括号内。

  (1)The author mentions the functions of science at the beginning of the passage to ________.

  A、show the value of Brooks's new book

  B、show where science can be applied

  C、remind the reader of the importance of science

  D、explain why many writers use science in their works

  (2)According to the author, which of the following could be a strength of the book?

  A、Its clear writing.

  B、Its convincing points.

  C、Its strong characters.

  D、Its strong basis.

  (3)What is the author's general attitude towards the book?

  A、Cautious.

  B、Critical.

  C、Contradictory(矛盾的).

  D、Supportive.

  二、完形填空

  4、阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出可以填入空白处的最佳选项。

  A Person Who Has Influenced My Life

  There is always a time in one's life when a hero comes along. Someone who has inspired you can really help you learn what life is about.

  I 1 it as if it was yesterday. I was fifteen years old that year. It was around eight o'clock one evening when my mother 2 a phone call from her brother-in-law, who told us my aunt was in hospital and that the doctor 3 them she would need an operation immediately. My family became very 4 about my aunt's situation.

  While my aunt was in the hospital with special 5 , my cousin Mark, who is mentally disabled, spent time with my family. Mark was seventeen at the time, and had been born with severe mental disorders, which 6 a wide range of social and physical problems for him throughout everyday life. He never had any true friend 7 no one could relate to him. I must 8 that at the beginning I was filled with uncertainty as to how much of a 9 my cousin would bring on my family. Now looking back it saddens me to see the 10 I once showed.

  Over the two weeks when Mark lived with my family, I probably 11 more about life and its meanings. Thinking back, I took 12 in daily life for granted, believing it would always be there. I never even thought about being able to do things like walking, brushing my teeth, or going to the bathroom on my own. Now I see how 13 I am to be able to do these things independently.

  Mark was seventeen, but learned on a nine-year-old 14 . Although his learning ability was slower than most, he could still learn. He explored 15 to do most of the things everyone else did. 16 he did pretty well and succeeded in almost everything he tried to do. He 17 his illness and showed an ambition to love life. To him, having a successful life means achieving goals on his own terms and at his own 18 .

  Mark is my hero, for his disability has forever 19 my viewpoint on life. It seems like a well-deserved life when you're fifteen, and it is amazing how in a period of time your point of view can change so 20 .

1. A. accept     B. remember  C. imagine   D. discover
2. A. made      B. missed  C. received D. used
3. A. promised    B. informed C. showed   D. begged
4. A. curious    B. sure C. disappointed   D. worried
5. A. care     B. action C. purpose D. interest
6. A. created  B. faced    C. found  D. influenced
7. A. unless     B. although   C. until     D. because
8. A. believe      B. regret  C. admit    D. decide
9. A. puzzle     B. failure   C. burden D. conflict
10. A. weakness    B. ignorance C. relief   D. mercy
11. A. understood   B. dreamed   C. questioned  D. required
12. A. anything    B. something C. nothing   D. everything
13. A. powerful   B. brave  C. lucky   D. successful
14. A. variety  B. level C. job  D. balance
15. A. possibilities   B. functions C. achievements   D. difficulties
16. A. Typically    B. Occasionally  C. Accidentally  D. Actually
17. A. challenged  B. prevented C. treated     D. reported
18. A. business    B. cost     C. pace  D. request
19. A. represented    B. changed  C. formed D. supported
20. A. easily      B. normally   C. properly  D. completely
  三、七选五

  5、根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

  I used to be a thin little kid who was always the shortest and sickest in my class. I wasn't very athletically involved during my childhood.

  When I entered middle school, a lot of my friends were signing up for the school's sports teams. ________On the first day of tryouts(选拔赛) for the soccer team, the coach told us to run laps for warm-up. As I struggled to keep up with the team, I found myself falling farther behind until I was the last one to finish. ________

  I was disappointed, but at the same time, I knew I had to do something about my health and fitness. ________ People thought I was crazy because I ran a slow 11-mintue mile in the gym class, but I was determined to get into shape and improve my mile time.

  ________ It was a lot of running for me, but I kept on practicing day after day. As the seasons progressed, I found that I could run longer and faster.

  Eighth grade soon rolled around and I was feeling really confident about trying out for another sports meet. Instead of attempting soccer a second time, I decided to give field hockey a try. ________ This time, I was well prepared. After a week of tryouts, I was ecstatic (狂喜的) to see that my name made it on the list.

  I was inspired, and I learned an important lesson: Once you do get into shape, don't stop or give up!

  A. Again, the coach instructed us to run a lot of laps.

  B. After tryouts were over, my name never made it on the list.

  C. I made a big decision to sign up for the track and field team.

  D. Being in shape helped me feel energetic, flexible, and strong.

  E. Fortunately, I wasn't the only slow runner trying to get into shape.

  F. The first day of practice was one of the hardest workouts I've ever had.

  G. One of my friends convinced me to try out for the soccer team with her and I agreed.

  四、语法填空

  6、阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(不多于3个单词)或括号内单词的正确形式。

  Many teachers believe that the responsibilities for learning lie with the student. ________ a long reading assignment is given, instructors expect students to be familiar with ________ (inform) in the reading even if they do not discuss it in class or take an examination. The ideal student is considered to be one who is motivated to learn for the sake of learning, not the one interested only in getting high grades. Sometimes homework is returned ________ brief written comments but without a grade. Even if a grade is not given, the student is ________ (responsibility) for learning the material assigned. When research ________ (assign), the professor expects the student to take it actively and to complete it with minimum guidance. It is the student's responsibility to find books, magazines, and articles in the library. Professors do not have the time to explain ________ a university library works; they expect students, ________ (especial) graduate students, to be able to exhaust the reference origins in the library. Professors will help students who need it, but prefer that their students should not be too dependent on them. In the United States, professors have many other duties ________ teaching, such as administrative or research work. Therefore, the time ________ a professor can spend with a student outside of class ________ (limit). If a student has problems with classroom work, the student should either approach a professor during office hours or make an appointment.

  五、书面表达

  7、请从下列人物中选择你最喜欢的一位,用英语写一篇80词的短文

Thomas Edison Helen Keller William Shakespeare
inventor
creative; diligent; full of wisdom
ordinary but great woman
disabled; optimistic; eager to learn
writer
talented; imaginative; man of all ages
“Genius is one percent inspiration and ninety-nine percent perspiration” “If I had the power of sight for three days, ....” “Life is a stage and we are all actually actors and actresses.”
  要求根据所给信息做适当发挥,且需包括以下三部分内容:1)对该人物的简单介绍;

  2)喜欢该人物的理由;

  3)从该人物身上得到的启示。

  Among the three great persons, I like ________ most.

  答案解析部分

  一、阅读理解

  1、【答案】(1)C

  (2)B

  【考点】主旨大意题,细节理解题,日常生活类,说明文

  【解析】【分析】本文为说明文。肢体语言专家发现,人们睡觉的姿势实际上揭示了很多人的个性信息。

  (1)C 细节理解题。根据第五段中的Yearners are typically their own worst critics, always expecting the best results, explained Phipps.可知,向往型睡姿显示睡觉者追求完美,故选C。

  (2)B 主旨大意题。根据本文的主题句中的“the way people sleep at night actually determines a lot about the type of personality they have”可知,本文主要讲的是“一个人晚上睡觉的姿势在很大程度上决定了这个人的个性特点”。故选B。

  【点评】抓住文章主线和关键词语,归纳文章中心:要注意不是所有的段落都有主题句,有时主题句暗含在句中。阅读这样的文章,就需要自己根据文章的细节来分析,概括出段落的主题,从而推导出文章的主旨。分析的方法是:先弄清该段落主要讲了哪几方面的内容,这些内容在逻辑上有什么联系,然后加以归纳形成主题。12.【小题2】B考查主旨大意。根据本文的主题句中的“the way people sleep at night actually determines a lot about the type of personality they have”可知,本文主要讲的是“一个人晚上睡觉的姿势在很大程度上决定了这个人的个性特点”。故选B。

  2、【答案】(1)B

  (2)C

  (3)D

  【考点】词义猜测题,细节理解题,旅游观光类,记叙文

  【解析】【分析】本文讲述了令作者难忘的一次度假之旅。

  (1)B 细节理解题。根据第一段中Our room was on the second floor but you could still hear the roar of the ocean and see the stars at night.可知,作者在海边度过假期。故选B。

  (2)C 词义猜测题。根据第二段中Dad as worried as he was then and I knew that something was terribly wrong.The sense of fear started to overwhelm Mom and me.可知,母亲和作者被恐惧感所控制。故选C。

  (3)D 细节理解题。根据最后一段the nearby vending(自动贩卖) machine started going crazy and spitting out cans of soda! The noise actually scared the intruder and he ran out of sight.可知,是自动贩卖机帮助他们摆脱了困境,故选D。

  【点评】猜测词义题。阅读材料中的每个词与它前后的词语或句子甚至段落都有联系。我们可以利用语境(各种已知信息)推测、判断某些生词的词义。做这种类型的题,要根据词、词组、句子所在的语境来判断其意义。因此熟练掌握一些猜词技巧是做好这类题的关键。命题者在出这类题时惯用常规词义来麻痹考生,我们要特别注意熟词生义,切不可脱离语境想当然。在句子或段落中,我们可以利用熟悉的词语,根据语言环境所表示的关系推断生词词义。【小题2】C词义猜测题。根据第二段中Dad as worried as he was then and I knew that something was terribly wrong.The sense of fear started to overwhelm Mom and me.可知母亲和作者被恐惧感所控制。故答案C。

  3、【答案】(1)D

  (2)A

  (3)B

  【考点】推理判断题,细节理解题,教育文化类,议论文

  【解析】【分析】本文是一篇议论文。文章先列举出科学的许多功能,接着指出科学有巨大的诱惑力,以致许多作家抵挡不住这种诱惑,在文学作品中运用到科学。并以Brooks的新书The social animal为例,批判地分析这本书的优势和不足。

  (1)D 推理判断题。首段第一、二句首先列举出科学的许多功能,接着指出科学有巨大的诱惑力,以致许多作家抵挡不住这种诱惑,在文学作品中运用到科学。故选D项。

  (2)A 细节理解题。根据最后一段中“…, his writing is mostly clear and, to be fair, some chapters stand out above the rest. I enjoyed,… ”可知,作者认为写作思路清晰是这本书的一大优势。故选A项。

  (3)B 推理判断题。最后一段中的链接词“while”之前是这本书的优势,其后作者指出了其不足。因此作者对这部书持批判的态度。故选B项。

  【点评】推理判断题所涉及的内容可能是文中的某一句话,也可能是某几句话,所以,推理题的答案只能是根据原文表面文字信息一步推出的答案:即对原文某一句话或某几句话所作的同义改写或综合。推理判断题的题干中通常含infer,suggest,imply,conclude indicate等标志性词语。 这种题型主要包括细节判断题、态度观点推断题、写作意图推断题、文章出处判断题和猜测想象推断题。【小题2】A 细节理解题。根据最后一段中“…, his writing is mostly clear and , to be fair, some chapters stand out above the rest. I enjoyed,… ”可知,作者认为写作思路清晰是这本书的一大优势。故选A项。

  二、完形填空

  4、【答案】(1)B(2)C(3)B(4)D(5)A(6)A(7)D(8)C(9)C(10)B(11)A(12)D(13)C(14)B(15)A(16)D(17)A(18)C(19)B(20)D

  【考点】记叙文,人物故事类

  【解析】【分析】本文介绍了自己的表兄弟Mark是如何影响了作者人生的故事,从中让读者了解到每个人都有那么一个人在影响着自己,启发自己领悟到人生的真谛。

  (1)B 考查动词。A. accept接受;B. remember记得;C. imagine想象;D. discover发现。我记得这件事就好像发生在昨天似的。根据句意可知选B。

  (2)C 考查动词。A. made制造;B. missed想念,错过;C. received收到;D. used使用。大约在某个晚上八点钟的时候,我妈妈接到一个电话。根据句意可知选C。

  (3)B 考查动词。A. promised许诺;B. informed告知;C. showed展示;D. begged祈求。医生告知他们我阿姨要立刻动手术。故选B。

  (4)D 考查形容词。A. curious好奇的;B. sure确信的;C. disappointed感到失望的;D. worried担忧的。我的家人都非常担忧我阿姨的状况。故选D。

  (5)A 考查名词。A. care关心;B. action行动;C. purpose目的;D. interest兴趣。当阿姨在医院里得到特别的照顾时,我的表兄弟Mark和我们呆在一块。故选A。

  (6)A 考查动词。A. created创造;B. faced面对;C. found发现;D. influenced影响。神经紊乱给他的日常生活创造了很多的问题。故选A。

  (7)D 考查连词。A. unless除非;B. although尽管;C. until直到……为止;D. because因为。他没有任何真正的朋友,因为没人和他交往。故选D。

  (8)C 考查动词。A. believe相信,认为;B. regret后悔;C. admit承认;D. decide决定。我必须承认的是刚开始的时候我不知道他会给我家带来多少负担。故选C。

  (9)C 考查名词。A. puzzle迷惑;B. failure失败;C. burden负担;D. conflict冲突。句意见上一句解析。根据语境可知选C。

  (10)B 考查名词。A. weakness劣势;B. ignorance无知,愚昧;C. relief减轻,安慰;D. mercy同情。现在看来我当时表现无知。故选B。

  (11)A 考查动词。A. understood理解;B. dreamed梦想;C. questioned询问;D. required要求。我可能对生活和它的含义了解更多了。故选A。

  (12)D 考查不定代词。A. anything任何事情;B. something某事;C. nothing什么也没有;D. everything每件事情。回想起来,我认为生活中的一切都是理所当然的。故选D。

  (13)C 考查形容词。A. powerful强大的;B. brave勇敢的;C. lucky幸运的;D. successful成功的。现在我知道能独立做这些事是多么幸运啊。故选C。

  (14)B 考查名词。A. variety种类;B. level水平;C. job工作;D. balance平衡。Mark17岁,但学习相当于9岁的水平。故选B。

  (15)A 考查名词。A. possibilities很可能;B. functions功能;C. achievements 成就;D. difficulties困难。他尝试做大部分其他人能做的事情的可能性。故选A。

  (16)D 考查副词。A. Typically典型地;B. Occasionally偶尔;C. Accidentally意外地;D. Actually事实上。事实上他做得很好。故选D。

  (17)A 考查动词。A. challenged挑战;B. prevented阻止;C. treated对待,治疗;D. reported报告。他向病魔发起挑战,表现出热爱生活的态度。故选A。

  (18)C 考查名词。A. business生意;B. cost费用;C. pace步调;D. request请求。at one's own pace以某人自己的节奏,故选A。

  (19)B 考查动词。A. represented象征;B. changed改变;C. formed形成,组成;D. supported支持。Mark就是我的英雄,因为他的残疾永久改变了我对生活的态度。故选B。

  (20)D 考查副词。A. easily容易地;B. normally正常地;C. properly合适地;D. completely完全地。你的观点能改变地这么彻底。故选D。

  【点评】解答夹叙夹议的完形填空的文章时,首先要认真读懂第一段,尤其是文章的第一句话,如本文There is always a time in one's life when a hero comes along. Someone who has inspired youcan really help you learn what life is about. 这样就可以迅速找到文章的主旨大意,其次要跟着作者的思路读全文,思维要有灵活性,要随着继续与议论的转换,及时调整思维方式,答题时必须要遵守“整体-部分-整体”的步骤。

  三、七选五

  5、【答案】G;B;C;F;A

  【考点】记叙文,七选五

  【解析】【分析】本文讲述了作者上中学后报名参加运动队失败之后,报了田径队努力训练,到了下一学年作者终于如愿以偿进入了运动队的经历。

  (1)G 根据上句:我的许多朋友报名参加学校的运动队。再根据空格下句:第一天进行足球选拔赛。可知此空的意思是:我的一个朋友说服我和她一起去参加足球队并且我同意了。故选G。

  (2)B 根据上句:选拔赛我最后一个完成。可知我的名字没被列在名单上。故选B。

  (3)C 根据下句:人们认为我疯了,因为我跑得慢。可知作者报了田径队。故选C。

  (4)F 根据下句:对我来说这是一个很大的运动量,但我继续练习日复一日。可知上句的意思是:训练的第一天是我所经历过的最艰苦的训练之一。故选F。

  (5)A 根据上句:我决定尝试一下曲棍球。再根据下句:这次我做好了充分准备。足球选拔赛要进行体能测试,曲棍球也会进行跑步测试。故选A。again是关键词。

  【点评】做七选五时一定要主意上下文的联系,抓关键词。【小题5】A根据上句:我决定尝试一下曲棍球。再根据下句:这次我做好了充分准备。足球选拔赛要进行体能测试,曲棍球也会进行跑步测试。故选A。again是关键词。

  四、语法填空

  6、【答案】If/ When;information;with;responsible;is assigned;how;especially;besides;which/that;is limited

  【考点】语法填空,短文填词

  【解析】【分析】这篇文章主要讲述的是在学习的过程中,教师和学生的作用。学生的责任是尽量多地积极主动参与,去查阅资料,教师适当指导。

  (1)If/ When 句意:当/如果一个长的阅读作业被给时,教师期望学生能熟悉信息。根据句意可知填If/ When。

  (2)information 句意:教师期望学生能熟悉信息。此处用名词形式,故填information。

  (3)with 句意:有些时候家庭作业带着简单的书面评论而没有成绩。with具有,带有,故填with。

  (4)responsible 固定词组:be responsible for对……负责,故填responsible。

  (5)is assigned 根据句意可知,此处用一般现在时态的被动语态,“研究被分配”。故填is assigned。

  (6)how 句意:一所大学怎样运作。故填how。

  (7)especially 副词修饰动词,故填especially。

  (8)besides 句意:除了教学之外,还有很多其他职责。此处用介词besides表示“此外”。

  (9)which/ that the time作先行词,在后面的定语从句中做宾语,故填which/ that。

  (10)is limited 句意:时间是被限制的。根据句意,用一般现在时态的被动语态。

  【点评】1.be responsible for对---负责;take responsibility for对---承担责任;responsibly(副词);2. besides(副词)另外,此外;(介词)除---之外还有---。

  五、书面表达

  7、【答案】One possible version:

  Helen Keller is one of my favorite writers. She is an ordinary but great woman.

  What impresses me most is her strong will. Disabled as she was, she never gave in to the misfortune. On the contrary, she was more optimistic than before. As we know, it is difficult for the disabled to learn. But Helen Keller was different from others, she was eager for knowledge. Nothing could change her determined mind. Her determination made her overcome various difficulties. That's why I respect her so much.

  Whenever I think of “If I had the power of sight for three days, ...”, I can't help being touched by Helen. From her, I learn that we should value what we have and hold a firm belief in life however hard it is.

  【考点】提纲作文

  【解析】【分析】本文是提纲类作文。要点已给出,写作时不要逐句翻译,可适当增加细节以使行文连贯,同时要把所提示的点写全,语句通顺,同时要注意准确运用时态、语态、上下文意思连贯,符合逻辑关系。根据句意适当使用并列连词,同时也要合理运用高级词汇和高级句子为文章增色添彩。

  【点评】本文采用三段式,语句通顺,内容齐全,布局合理,使用高级句子。She is an ordinary but great woman. but的运用非常巧妙;What impresses me most is her strong will. what引导主语从句;Disabled as she was, she never gave in to the misfortune. as引导让步状语从句,用部分倒装;As we know, it is difficult for the disabled to learn. As引导非限制性定语从句;That's why I respect her so much. why引导表语从句;I learn that we should value what we have and hold a firm belief in life however hard it is. 宾语从句里面套着一个宾语从句,并且however引导让步状语从句堪称经典;另外,On the contrary, Whenever的运用为文章增色添彩。

  以上就是文都中小学小编给大家整理浙江绍兴一中2016-2017学年高二期中考试英语试卷(解析版),如果大家还想了解其他院校英语相关的试题,大家可以关注高考网小编随时更新的动态!

高考志愿填报交流:656237430【一键加群

高考艺考文化课群:158559519【一键加群

关键词: 期中考试试题 高二英语期中考试试题

互动交流 line

2018艺考文化课QQ交流群

高考更快更专业

2018北京高考QQ交流群

高考冲刺复习

2018全国高考QQ交流群

高考学习交流平台